Galicië

Galicië

Dingen te doen - algemeen

Vakantie in Galicië

Wie de Spaanse Costa’s gewend is, komt tijdens een vakantie in Galicië in een nieuwe wereld terecht. De 1300 kilometer lange kustlijn bestaat uit brede inhammen met rotsachtige kusten. Er zijn in deze regio maar liefst 700 stranden te vinden!

Zee en strand

Strandliefhebbers kunnen genieten van zilver- en goudkleurige stranden. Bezoek bijvoorbeeld de kust van Cedeira, Ortiguieira, Barquiero, Viveiro of Ribadeo. Bijzonder is de Costa de Morte, een prachtige ongerepte kust met mooie stranden. De hoge golven maken Galicië een waar paradijs voor (wind)surfers.

Naast de strandmogelijkheden op het vaste land, zijn er ook tal van kleine eilandjes voor de kust van Galicië. Ga bijvoorbeeld langs bij Cíes, Ons of Sálvora en geniet van zon, zee, strand en een prachtige natuur. Ontdek de mooiste plekjes zelf vanuit een vakantiehuis.

Landschappen

Een vakantiehuis in Galicië ligt midden tussen de diverse landschappen die de regio kent. De glooiende bergen, de diepe dalen, de duizenden rivieren, de uitgestrekte groene weiden en de verschillende bossen kenmerken het noordwestelijke gedeelte van Spanje. De diversiteit van het landschap vormt een mooi plaatje en is aantrekkelijk voor verschillende vogel- en diersoorten. De eilanden voor de kust vormen gezamenlijk een nationaal park. Het Macizo Galaíco ligt centraal in Galicië en bestaat uit gebergten waar mooie gletsjermeren te vinden zijn.

Santiago de Compostela, de vele eilandjes, La Coruña en een Atlantisch landschap. Op vakantie in Galicië kom je ogen tekort. De kust van deze afgelegen regio bestaat uit vele eilandjes, inhammen, mooie witte zandstranden, maar ook woeste rotskusten.

De vakantiehuizen in het binnenland zijn omringd door eiken-, dennen- en eucalyptusbossen, glooiend boerenlandschap en vele natuurgebieden.

Uitstapje met het gezin

Tijdens je vakantie in Galicië hoef je je geen moment te vervelen! Naast de indrukwekkende grote steden en de kuststreek zijn er nog talloze bezienswaardigheden die je zeker moet zien. Het Aquarium Finisterrae is voor de hele familie een leuk uitstapje. Het laat het onderwaterleven en ecosysteem van de Atlantische oceaan zien. Sommige aquaria zijn rechtstreeks met de zee verbonden.

My Special Place

Hier vindt u een ruim aanbod particuliere vakantiehuizen in Spanje. Er is altijd wel een vakantiehuis te vinden, dicht in de buurt van de leuke plekjes die u tijdens uw vakantie graag wilt gaan bezoeken.  Boek uw vakantiehuis in Galicië vandaag nog, of vraag de eigenaar om meer informatie!

Land Spanje

Sport en natuur

De indrukwekkende omgeving van Galicië ontdek je het beste met een mooie wandeling vanuit je vakantiehuis. Via een uitgebreid netwerk aan wandelpaden kom je langs diverse uitkijkpunten. De regio leent zich ook uitstekend om per fiets ontdekt te worden. De vele fietsroutes gaan langs prachtige natuurlandschappen en culturele bezienswaardigheden. Een echte aanrader is een fietstocht over de Ro

In Galicië liggen verbazend mooie plekken verscholen: de stranden met adembenemende kliffen, pittoreske havens langs de Costa de la Muerte (de Kust van de Dood, vanwege de talrijke schipbreuken), de Rías Altas (de noordelijk gelegen getijrivieren langs de westkust), met fantastische stranden, indrukwekkende steden en mooie vissersdorpjes, en natuurlijk de Rías Bajas (de zuidelijker gelegen getijrivieren langs diezelfde westkust), met talrijke natuurparken en kleine baaien. Het groene hart van Galicië ligt bezaaid met piepkleine dorpjes en gehuchtjes.

De Galiciërs zijn edelmoedig, maar ook introvert, gewend om verre reizen te maken, gehecht aan tradities, en ze zien zich vaak verplicht op riskante manier hun brood te verdienen aan of op zee, maar één ding is zeker: in Galicië voel je je welkom.

In deze streek kan je alle mogelijke sporten beoefenen, zoals hiking, golf en watersporten. In Galicië is er ook een breed aanbod aan kuuroorden, die tegenwoordig zeer in de smaak vallen. Nergens anders in Spanje heb je zoveel keuze op het gebied van thermale badplaatsen: uitstekende kuuroorden, hotels met spa, warmwaterbaden... Een genot voor al je zintuigen!

meinse brug van Orense en langs de zuidelijke oever van de Miño rivier.

 

Helaas zijn er geen accommodaties in deze plaats op dit moment.