Luxemburg

Luxemburg

Vakantie in Luxemburg

Een vakantie in Luxemburg kunt u omschrijven met kernwoorden als natuur, sportieve buitenactiviteiten, historie en lekker eten. Dat geeft ook al gelijk duidelijk aan dat jong en oud zich snel thuis zal voelen in dit vakantieland.

De regio Diekirch is dunbevolkt maar de natuur is rijk vertegenwoordigd. Dit geeft talloze mogelijkheden voor wandelen, mountainbiken, kano varen, vissen, kajakken en de mooie natuur ontdekken.

De stad Grevenmacher ligt in Luxemburg met een wijnbouwcentrum, vlindertuin, gezellige binnenstad, drukkerij en speelkaartenuseum. Deze stad is zeker uw bezoek waard tijdens een bezoek aan Luxemburg. Er valt genoeg te beleven bij een vakantiehuis in Luxemburg.

Nadere kennismaking

Tijdens een vakantie in Luxemburg kunt u kiezen voor Gutland, het is een gebied met veel landbouw en wijngaarden, dunbevolkt en het heeft een verleden van ijzerwinning. Dit ziet u her en der nog terug in het landschap. Het Industriepark Fond-de-Gras is een attractiepark met als thema –ijzerwinning en industrie-, het is leuk en informatief compleet met treintje de mijngangen in.In Esch-sur-Alzette kunt u het Nationaal verzetsmuseum bezoeken, indrukwekkend, dit mag u eigenlijk niet missen.

In Luxemburg vindt u zowel cultuur als natuur, actie en rust. Zo liggen bij Esch sur Sure, een van de mooiste Luxemburgse dorpen en vlakbij 90km aan wandelwegen door een landschap van rosten, burchtruines en natuurlijk de rivier de Sure. Er is voor ieder wat wils.

Geniet actief

Door heel Luxemburg liggen prachtige paden en routes voor de wandelaars, mountainbikers en toerfietsers. Ettelbruck oftewel de Poort van de Ardennen is daar een prachtig voorbeeld van, te vinden bij de boven Sure. De Preekstoel biedt een prachtig uitzicht over de omgeving, de paden zijn zeer goed aangeven hier. Bij Berdorf vindt u een uitgestrekt plateau boven de valleien van Noire, Sure en de Aesbach.

De wandelpaden liggen langs bergkloven, grotten, rotsen en schitterende uitzichtpunten, door 1200ha bos zijn schitterend. De Mullerthal trail biedt 110km aan routes dwars door de natuur met avontuurlijke stukken paden of beklimmingen, schitterend. Wat u ook niet mag missen; de schilderachtige valleien van de Esch, Moezel, Sauer, Our en Wiltz en ….de mooie steden Luxemburg, Clervaux, Diekirch, Echternach, Remich, Vianden en Wiltz.

Verblijf in een van de vakantiehuizen in Luxemburg

Een schitterend land met enorm veel bos en natuur, ideaal voor wandelliefhebbers en diegenen die houden van rust en ruimte. De huisdiervriendelijke vakantiehuizen zijn dan ook echt ideaal als u samen met uw hond de omgeving wilt verkennen. Het land is bezaaid met schilderachtige stadjes, mooie natuurgebieden, burchten, kastelen en historische gebouwen, let wel op, veel kastelen zijn in de winter slechts in het weekend open.

Als u van gezelligheid houdt, raden wij u aan om een van de authentieke stadjes te bezoeken, rond te kijken in het centrum en op een terrasje van een lokale specialiteit te genieten. Verder kunt u ook zeker een kasteel in de omgeving bezoeken. Proef de sfeer, geniet van de eenvoud en laat u verwennen vanuit een vakantiehuis in Luxemburg.

Wandelen tijdens een actieve vakantie

Wilt u genieten van een wandelvakantie in Luxemburg dan raden wij u een verblijf in een vakantiehuis aan. U loopt praktisch bij de voordeur de natuur in. De vele kastelen in Luxemburg bieden een mooi decor voor diverse wandelingen en u kunt zelfs ook een heuse kastelentocht lopen. Uw hond zal zeker genieten als hij mee mag. Luxemburg heeft ook schitterende natuurgebieden zoals de Ardennen en het Müllerthal. Naast wandelen kunt u hier uitstekend mountainbiken en in de winter zelfs langlaufen. Bij de bekende waterval in het Müllerthal, de Schiessentumpel, vindt u prachtige plekken om te fotograferen, u zult alleen niet de enige zijn die dit mooie plekje wil fotograferen.

Cultuur van Luxemburg beleven

Ook al bestaat Luxemburg voor een groot gedeelte uit natuur het heeft toch echt het één en ander te bieden aan cultuur. Het grootste culturele centrum is natuurlijk de stad Luxemburg en doordat het land niet zo heel groot is, is het goed te bereiken als daguitstapje vanuit de vakantiehuizen in Luxemburg. Het was niet voor niets twee maal de culturele hoofdstad van Europa. U vindt hier verschillende musea zoals het natuurhistorisch museum, het museum voor moderne kunst. De binnenstad moet u zeker gezien hebben, deze staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO met haar oude wijk, de verdedigingswerken en kazematten.

De gezellige kleinere stadjes en dorpjes hebben ook het één en ander te bieden op het gebied van cultuur en culinaire mogelijkheden. De vakantiehuizen in Ösling liggen vlakbij enkele historische stadjes, zoals Vianden, Clervaux en Wiltz. Verder liggen er verspreid in het landschap verschillende burchten. U zult hier weliswaar geen vijf musea aantreffen, maar een interessante bezienswaardigheid in combinatie met een bezoek aan het dorp is zeker de moeite waard.