Nederland

Nederland

Vakantie in Nederland

Lekker genieten van een vakantie in Nederland, een populaire bestemming voor velen en dat is niet zonder reden want het land is heel divers, met schitterende zandstranden en uitgestrekte duinen aan de Noordzeekust, verscholen vakantiewoningen op de Waddeneilanden, bossen, weilanden en uitgestrekte heidevelden. Een vakantie in Nederland biedt voor ieder wat wils en daarom zijn er ook overal gezellige vakantiehuizen en bungalows te vinden of u nu op vakantie gaat met de familie of gezellig met een groep vrienden.

Vakantie in Nederland, in alle seizoenen kunt u genieten

De ontwakende lente met het frisse groen, de jonge dieren en de vele vogels die zingen zijn het moment om te genieten van de meivakantie in Nederland, lekker wandelen en fietsen in de natuur, bijvoorbeeld vanaf de vakantiehuizen in Drenthe. De warme zomerzon, de groene bomen en opgewarmde zee aan de Zeeuwse Kust wachten op u in de zomervakantie. Watersportplezier begint aan de vele meren en plassen die Nederland rijk is. Zo zijn er de Loosdrechtse Plassen, Friese Meren en natuurlijk het IJsselmeer.

De geurige herfst met haar prachtige kleuren nodigt u uit om uw herfstvakantie door te brengen in één van de gezellige vakantiewoningen op de Veluwe, waar de bossen prachtig verkleuren en de paddenstoelen hun rode en bruine hoeden tonen. Toch mag u ook een vakantie in Nederland in de winter niet vergeten, de bevroren kanalen en plassen nodigen uit tot schaatsen, vooral in Friesland en een weekendje weg met vrienden naar een vakantiehuis met open haard is een echte aanrader. De vakantiehuizen in Limburg zijn het beste uitgangspunt voor een bezoek aan een kerstmarkt, in eigen land of net over de grens. Kortom u zult genieten tijdens een vakantie in Nederland, in welk jaargetijde u ook gaat.

Cultuurvakantie in Nederland

Een vakantie in Nederland is niet alleen voor natuurliefhebbers en liefhebbers van een actieve vakantie, ook een cultuurvakantie in Nederland is een echte aanrader. De eeuwenoude geschiedenis van het land is overal terug te zien, van de prehistorische Hunebedden in Drenthe, de middeleeuwse stadscentra Utrecht, Nijmegen en Deventer, maar ook de vesting Bourtange, uit de tijd van de Nederlandse opstand. Ook zijn er verschillende musea die u mee terug nemen in de tijd zoals het openluchtmuseum in Arnhem en het Anne Frankhuis in Amsterdam. De diverse musea van hedendaagse en moderne kunst, evenals de vele kunstwerken maken de vakantie in Nederland voor de cultuurliefhebber compleet.

De vakantiehuizen in Nederland boekt u online voor elke gelegenheid

Op vakantie in Nederland, lekker dicht bij huis, maar dat betekent niet dat je in dezelfde omgeving zit. Nederland is een land met heel veel gezichten en mogelijkheden. Daardoor liggen ook de vakantiehuizen in Nederland verspreid over het hele land en is er voor iedereen een geschikte plek. Ben je een echte fietsliefhebber dan kom je zeker aan je trekken in Drenthe, Gelderland en Zeeland. Hou je ervan om aan het strand te liggen dan zijn de Waddeneilanden en Noord en Zuid Holland misschien wel wat voor jou. Laat je inspireren en ontdek dit veelzijdige land.

Natuur ontdekken

Voor zo’n dichtbevolkt land heeft Nederland toch nog heel wat natuur om te ontdekken, waaronder zelfs een aantal nationale parken. Eén van de oudste en bekendste is Nationaal Park Hoge Veluwe, midden in Nederland. Dit bosrijke gebied strekt zich uit door een groot deel van Gelderland en nodigt uit tot fietsen en wandelen. Bij het bezoekerscentrum zijn speciale witte leenfietsen om zo het gebied te verkennen. Natuurliefhebbers kunnen in de vroege ochtend en tegen de schemering wild gaan spotten, de wilde zwijnen lopen soms zo langs de weg en ook reeën en herten lopen soms zo in het beeld van je camera. Er zijn speciale wildspotplekken gemaakt. Dit alles maakt de Veluwe tot een uitstekende vakantiebestemming voor jong en oud. Andere natuurparken die zeker de moeite waard zijn, zijn de Oostvaardersplassen in Flevoland, bekend van de natuurfilm ‘De nieuwe wildernis’ en Nationaal Park de Biesbosch in Brabant.

Stedentrip naar Amsterdam

Een dagje Amsterdam mag eigenlijk niet ontbreken aan een vakantie in Nederland. Cultuurliefhebbers zullen hier zeker aan hun trekken komen met de oude grachten en de vele musea. Eén van de bekendste musea is in 2013 heropend, het Rijksmuseum. Hier hangen de werken van een Nederlands grootste meesters, zoals de Nachtwacht van Rembrandt en diverse stukken van Johannes Vermeer. Een ander museum dat een echte trekpleister is, is het Huis van Anne Frank, waar zij jarenlang met haar familie ondergedoken zat in de Tweede Wereldoorlog. Toch ga je hier ook heen voor een dagje winkelen en daarna ontspannen op een terrasje of in een gezellig café.

De kleurenpracht van de bloembollen

Slechts een paar weken per jaar staan de bollenvelden aan de Noordzeekust in bloei. Alle kleuren van de regenboog zijn hier in het voorjaar te zien, een uniek fenomeen bij de vakantiehuizen in Nederland. De bloembollen worden over de hele wereld verkocht en is een van de belangrijkste exportartikelen van het land.

Actief genieten op vakantie

Als je meer het sportieve type bent, is er voor ieder wat wils: wandelen en fietsen kan bij vrijwel alle vakantiehuisjes in Nederland. Wil je skaten of skeeleren, zeilen, surfen, zwemmen of wadlopen, paardrijden of lekker uitwaaien aan het strand, ook daarvoor ben je bij in Nederland op de goede plek. Een echte uitdaging is de Elfsteden fietstocht van ruim 200 km, een unieke fietsvakantie in Friesland. De heuvels in Limburg, maar ook die in Salland (Overijssel) nodigen uit tot wandelen en fietsen. Paardrijden op de Hondsrug of waterskiën in Twente, een actieve vakantie is overal te vinden.

Culinair genieten met Nederlandse specialiteiten

In de meeste steden en dorpen staan 's zomers terrassen buiten en is het, met mooi weer, soms moeilijk om nog een vrij plekje te vinden. De restaurants hebben bijna allemaal een op de Franse keuken gebaseerd menu, maar er zijn ook specialiteiten restaurants. Zeker in de grote steden kun je van eenvoudig fastfood tot exclusief exotisch eten. Visliefhebbers komen aan hun trekken tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Zeeland, met vele typische visrestaurants kunt u bijna elke dag genieten van verse vis en mosselpannetjes.