Portugal

Portugal

Vakantie in Portugal

Portugal, het land van eindeloze stranden én verscholen baaien.

Land van port, fado, haantjes en decoratieve tegeltjes. Maar wie verder kijkt ziet ook de groene heuvels met eindeloze wijngaarden, eeuwenoude vissersdorpjes en indrukwekkende rotsformaties.

Surfen en spelen

Zeer geliefd bij vakantiegangers is de Algarve, zich uitstrekkend over de zuidkust: zandstranden, ruige rotsformaties, fotogenieke baaitjes en badplaatsen als Albufeira en Lagos. Sportief aangelegd? Genoeg golven om op te surfen! Met kleine kinderen op vakantie? Op de langzaam aflopende stranden kunnen ze veilig spelen. De Algarve is de grootste trekpleister van Portugal, en niet voor niets.

Landhuizen en sprookjespaleizen

Het Portugese landschap is gevarieerd. Buiten de ruige kustlijn zijn er ook veel groene vlakten, kalm en landelijk, met wijngaarden en historische landhuizen. Een bezoek aan Sintra laat je kennismaken met sprookjesachtige paleizen, duizelingwekkende dieptes vind je bij de ravijnen in de Serra da Estrela. Even wat cultuursnuiven? ‘Witte stad’ Lissabon, gelegen op zeven heuvels, en Porto, havenstad vol wijnkelders en port-proeverijen, zijn klassieke musts. Zonnebril op en flaneren maar, door de vele nauwe straatjes. Met ’n beetje geluk wordt er ergens een fadomuziekje aangezet.

Walvissen en dolfijnen

De Azoren zijn een uit negen eilanden bestaande archipel in de Atlantische Oceaan, met nog ongerepte natuur en een van de grootste walvissenkolonies ter wereld.

Hier vindt u meer dan 24 verschillende soorten walvissen en dolfijnen, zowel inheemse als voorbijtrekkende, veelvoorkomende als zeldzame diersoorten. Naast de inheemse walvisachtigen zoals gewone dolfijnen en tuimelaars, waarmee u kunt zwemmen, zijn er walvissen die de Azoren gebruiken als trekroute. Gevlekte dolfijnen, potvissen, noordse vinvissen en gewone vinvissen komen meer voor in de zomer. De blauwe vinvis kan gemakkelijk waargenomen worden tegen het eind van de winter. Eén ding staat echter vast: hier kunt u het hele jaar door walvissen ontdekken. Boek een vakantiehuis in Portugal en ervaar zelf wat een fantastisch land het is.