Tsjechië

Vakantie in Tsjechië

Tsjechië een zeer veelzijdig vakantieland!

Men denkt vaak dat je naar verre oorden moet gaan om prachtige natuur en steden te zien. Niets is minder waar! Als je naar Tsjechië gaat, kies je voor schitterende natuur, ontzettend veel cultuur, prachtige steden en vaak ook nog eens prachtig weer. Bezoek de ‘gouden stad’ Praag waar je de meest schitterende architectuur vindt, maak een kanotocht over de Elbe of ga urenlang wandelen in de oerbossen van het Boheemse Woud. Liever lekker tot rust komen? Dat is geen probleem met alle kuuroorden die het land heeft. Kortom: Tsjechië is een geweldig vakantieland.

Midden Bohemen:

De prachtige stad Praag ligt midden in de regio Centraal Bohemen. Deze regio kenmerkt zich door prachtige natuur vol heuvels, bossen, rotsformaties en diepe rivierdalen. Naast de overweldigende natuur zit de regio ook nog eens barstensvol met historische schatten. Zo vind je er de mooiste burchten, kastelen en middeleeuwse steden zoals Kutna Hora en uiteraard Praag. Net buiten Praag ligt het Slapy Meer, waar iedere zomer door zowel lokale als door buitenlandse toeristen wordt genoten van een heerlijke zomervakantie.

Zuid Bohemen:

Deze regio is naast Praag en omgeving misschien wel de meest populaire regio van Tsjechië. Je hebt hier namelijk echt van alles. Zo kun je prachtige wandelingen maken in de oerbossen van het Boheemse Woud, cultuur snuiven in prachtige middeleeuwse steden, of genieten van tal van leuke watersportactiviteiten in het Lipnomeer. Breng ook zeker een bezoekje aan Ceský Krumlov. Dit middeleeuwse stadje is gelegen in een prachtige omgeving en heeft zijn authentieke karakter al meer dan 700 jaar weten te behouden.

Pilsen:

Deze regio in het westen van Tsjechië is eenvoudig binnen een dag te bereiken vanuit Nederland. Je waant je al snel in een andere wereld met prachtige natuur, heerlijke kuuroorden en prachtige gebouwen en kastelen die je voor even weer mee terugnemen naar vervlogen tijden. Kom even helemaal tot rust in een van de vele kuuroorden. Vergeet ook niet deel te nemen aan een rondleiding door de Pilzen Urquell brouwerij in de Plzen, de stad waar het beroemde bier vandaan komt.

Hradec Králové:

Ten noorden van Praag ligt de provincie Hradec Králové. De hoofdattractie van de regio is het Reuzengebergte. Hier komen veelal toeristen die graag actief bezig zijn in de natuur. Zowel in de zomer als in de winter is deze regio zeer geliefd onder toeristen. In de zomer is het Reuzengebergte met ontelbaar veel wandelwegen een waar walhalla voor wandelliefhebbers. Voor mountainbikers is er maar liefst 400 kilometer aan fietsroutes beschikbaar. Een goede en leuke uitvalbasis voor een actieve vakantie in Tsjechië is Špindleruv Mlýn. In de zomer ideaal voor wandelaars en watersportliefhebbers, in de winter voor skiërs en snowboarders.